John Gruber berättar utförligt om hur han för en dryg vecka sedan i New York fick en personlig presentation av nya OS X Mountain Lion från ingen mindre än Phil Schiller. Det är helt klart ett nytt grepp av Apple att genomföra den här typen av exklusiva träffar med en utvald skara journalister. Att inkludera de mest inflytelserika profilerna i Applevärlden på förhand är säkert ett smart sätt att hålla nyheter hemliga in i det sista. Det är kul att se att Apple fortfarande kan överraska utan att ryktesmaskinen lyckats tugga sönder alla förväntningar.

”This is an awful lot of effort and attention in order to brief what I’m guessing is a list of a dozen or two writers and journalists. It’s Phil Schiller, spending an entire week on the East Coast, repeating this presentation over and over to a series of audiences of one. There was no less effort put into the preparation of this presentation than there would have been if it had been the WWDC keynote address.”