Final Cut Pro X har fått ytterligare ett antal proffsfunktioner i sin senaste uppdatering som ska dyka upp under dagen. Den största nyheten är möjligheten att redigera material från flera kameror. En finess i sammanhanget är att Final Cut Pro X kan synka dessa källor med ljudvågformer. En stor brist från tidigare har varit avsaknaden av en utgång till en äkta kalibrerad videomonitor. Nu finns möjligheten att ansluta en videomonitor med ett PCIe–kort. Final Cut Pro X 10.0.3 finns för uppdatering eller att köpa för 2299 kronor genom Mac App Store.

Intelligent Assistance släpper dessutom appen 7toX som möjliggör import av projekt från Final Cut Pro 7 till Final Cut Pro X. 7toX for Final Cut Pro kostar endast 75 kronor och finns att köpa genom Mac App Store. Final Cut Pro X börjar ta sig som ett vettigt alternativ även för riktig proffsanvändning.

”The good news is that with Thunderbolt, you will be able to take advantage of broadcast monitoring while on a shoot. In the past this feature was only available when you got back to the studio and your Mac Pro.”