Apple har precis släppt sin kvartalsrapport för Q1 2012 som visar på fenomenala resultat över hela linjen och är Apples bästa kvartalsresultat någonsin. Omsättningen blev 46,33 miljarder USD att jämföra med det tidigare bästa resultatet för Q3 2011 som nådde upp till 28,57 miljarder USD. Nettovinsten blev 13,06 miljarder USD vilket är mer än det dubbla mot föregående års 6 miljarder USD. Både omsättning och nettovinst ligger på den högsta nivå Apple någonsin presterat.

Totalt såldes 37,04 miljoner iPhone, 15,43 miljoner iPad och 5,2 miljoner Macar under kvartalet vilket är rekord för dessa produktgrupper. Den enda produktgrupp som backar är som väntat iPod med 15,4 miljoner sålda, en nedgång med 21 procent mot samma kvartal föregående år. Försäljningen av iPhone har ökat med 128 procent, iPad med 111 procent och Mac med 26 procent sedan föregående år.

Bruttomarginalen har ökat till 44,7 procent från föregående års motsvarande kvartal där den låg på 38,5 procent. Försäljning utanför USA stod för 58 procent av omsättningen.

”We’re thrilled with our outstanding results and record-breaking sales of iPhones, iPads and Macs. Apple’s momentum is incredibly strong, and we have some amazing new products in the pipeline.”
– Tim Cook, Apple CEO