Apples strategi med att förköpa stora mängder av NAND flashminne till sina produkter är framgångsrik på många plan. Förutom att säkra billigt minne till sina egna produkter så förädlar Apple sin minnesråvara genom att kunna ta ut en rejäl marginal för egna produkter med mer inbyggt minne. Andra produkttillverkare kan inte få ut samma marginaler med sin modell som innebär lite inbyggt minne och plats för expansion genom minneskort. Med köpet av Anobit kan Apple få en ännu starkare ställning vad gäller billigt minne med hög kvalitet.

”Knowing that Apple charges in increments of $100 more for each jump in capacity on iOS devices, despite the raw costs being significantly less, he estimated that Apple was making over $2.2 billion in profit just on the flash memory, or a 78 percent gross margin.”