Den första april 1976 undertecknade Steve Jobs, Steve Wozniak och Ron Wayne det kontrakt som grundade Apple Computer. Bara elva dagar senare fick Ron kalla fötter och sålde sina tio procent av företaget för den svindlande summan 800 USD (denna andel skulle idag ha varit värd 3,9 miljarder USD). De historiska dokumenten har auktionerats ut av Sothebys och förväntades dra in 150000 USD till säljaren, men slutsumman landade på hela 1,6 miljoner USD.

Den ursprunglige ägaren till dokumenten var Ron Wayne, som än en gång gjorde en usel affär när han 1994 sålde dem till Wade Saadi för några tusen USD.

”The identity of the winning bidder has not been revealed, but the seller was identified last week as Wade Saadi, who purchased the documents from Ron Wayne in 1994 for “several thousand dollars”. ”