Webbklipp är en skön finess i Safari. Du kan klippa ut en bit av en webbsida som sedan blir en widget i Dashboard. Jag har till exempel klippt ut realtidsvisningen av besöksstatistiken från Google Analytics för MaxiMac för att få snabb inspiration för bloggande. En kul widget att klippa ut med webbklipp är den iPod nano med fungerande Musse Piggklocka som finns på Apples webbplats. Eftersom klockan inte använder Flash eller annat tjafs utan modern HTML5 så fungerar klippet precis som originalet i Dashboard.

Öppna webbsidan med iPod nano, klicka på knappen med saxen till vänster om adressfältet, markera och justera ditt klipp med lite marginal och klicka sedan på Lägg till eller tryck Return så öppnas din nya widget med Musse Piggklocka i Dashboard.

Flippar du runt din nya widget (klicka på i nere i högra hörnet) så kan du även stajla den med ramar och annat.