Den enda Mac som inte fått någon uppdatering på länge är Mac Pro. Nu tycks dock äntligen Intel vara på gång med nya processorer som skulle passa för Apples proffsmaskin. Sandy Bridge E kommer både som Core i7 och Xeon. Lanseringen väntas bli 15 november och Apple har tidigare fått gräddfil hos Intel vad gäller leveranser av sprillans nya processorer. Vissa rykten talar om att gamla pansarkryssaren Mac Pro även ska få ett mer slimmat och rackvänligt yttre. Men med tanke på Apples uppfattning om att PC är på väg ut och den pågåendenedmonteringen av professionell mjukvara kanske Mac Pro får behålla sitt volyminösa yttre även i nästa generation.

”Several rumors had suggested that updated Mac Pro models might arrive in early August, despite that fact that no suitable processors were publicly known to be available for such a refresh.”