Så långt det är möjligt försöker jag undvika att skriva om stämningar, motstämningar och annat runt iPhone och iPad som mest ger dålig stämning. Det är helt enkelt för tråkigt både att läsa om och att skriva om detta tjafs mellan vuxna företag. Men ibland bryter något igenom som gör hela karusellen lite roligare och tydligare.

Som när Samsung i en butiksavdelning i Italien pyntar väggen med appikoner och slänger med några av Apples egna av bara farten. Både ikonen för App Store och Safari går lätt att känna igen tillsammans med andra välkända ikoner. Nejdå, Samsung sysslar inte alls med att kopiera Apple nästan ned i minsta detalj, inte alls.

”If Samsung really does plan to take a bolder stance in its intellectual property battle with Apple, it best clean up its own operations first. Because it’s tough to take the company’s claims of commitment to innovation and distinctive design seriously when it really does seem to have a penchant for … er … referencing the work of others.”