SAAB (inte biltillverkaren) har sålt det lilla men superskarpa teknikföretaget C3 Technologies till en än så länge hemlig köpare. Med tanke på att C3 Technologies som är baserat i Linköping har utvecklat en übercool teknik för att automatiskt ta fram tredimensionella kartor, så vore det inte förvånande om det är Apple som plockat åt sig denna godbit.

C3 Technologies har visat upp karttekniken i appar för Android och iOS och den används redan i Nokias karttjänst Ovi Maps. Webbplatsen för företaget är nedsläckt så den som köpt det verkar inte intresserad av att fortsätta att sälja tekniken fritt. Det här är samma mönster som visats tidigare när Apple köpt upp företag som utvecklat strategiskt viktiga tjänster.

”- Vi har lovat att inte säga vem köparen är. Men det är inget kinesiskt eller annat asiatiskt företag. Det är ett företag i västvärlden, säger man på Saab i dag efter affären som är värd 1 miljard kronor.”