En av de viktigaste finesserna med iCloud är möjligheten att synka din musik på alla enheter du behöver. iCloud sparar din inköpshistorik från iTunes Store så att all musik du köpt kan hämtas och synkas från molnet. Förutom detta kan du låta iTunes Match gå igenom alla låtar du rippat själv eller laddat hem på andra sätt och ersätta dessa med fullvärdiga original från iTunes där sådana finns tillgängliga.

Med 18 miljoner låtar i iTunes kan alltså det mesta av det du fulladdat återuppstå som högklassiga AAC 256 kbps. En generös form av musikamnesti för 24,95 USD per år. Visserligen med en begränsning på 25000 låtar men ändå ett hårt slag mot alternativen från Amazon och Google.

Hur väl iTunes med iCloud står sig mot Spotify återstår att se. Möjligheten att enkelt dela med sig av det du lyssnar på till andra via Facebook och Twitter har blivit en riktig höjdare med Spotify som iTunes fortfarande inte kan matcha.