För en gångs skull har en analytiker från Wall Street något vettigt att säga om Apples position. Robert Cihra konstaterar att enskilda produktsläpp från Apple inte är det som avgör företagets framtid. Det som gäller för Apple är att vårda och långsiktigt utveckla den plattform man skapat med iOS kombination av hårdvara, mjukvara och tjänster.

Att febrigt jaga nästa suddiga bild från någon asiatisk tillverkare som kanske betyder en vassare kamera eller en något annorlunda bildskärm är inte längre relevant. Nästa pryl från Apple kommer antagligen att vara tunnare, lättare och bättre än den föregående och det räcker riktigt långt i konkurrens med famlande konkurrenter som bara har prylarna, men inte plattformen.

Det här är en utveckling jag gillar och som visat sig praktiskt i mitt eget sätt att värdera nyheter kring Apple. Det ska till något alldeles spektakulärt innan jag skickar vidare vilda rykten med suddiga bilder. Just nu är det tyvärr mest den typen av ”nyheter” som cirkulerar. Det är mycket mer intressant att berätta om något som faktiskt är sant och redan har hänt (eller bara är roligt).

”Apple now seemingly considers most Mac hardware updates boring enough to skip any potential press event and just feature the new models on the Apple website for a while. Event-worthy Mac updates are now limited to entirely new products or major redesigns.”