Självklart kan man ifrågasätta vad själva vitsen med vad ett ständigt uppkopplat liv Post–PC. Särskilt för de som använder dagens PC till mer traditionella arbetsuppgifter. Det finns en uppenbar risk att vi gör oss alltför beroende av lättsmält underhållning i ett ständigt flöde som tar fokus från eget tänkande och skapande.

”But a Post-PC era? When that comes, I’ll be sitting bolt upright in my office chair as the world crumbles around me, pounding cumbersome physical keys on my malware-ridden laptop. Miserable, back-aching, but lucid.”

Men det sköna är ju att man faktiskt kan välja verktyg efter arbetsuppgift. Den ena utvecklingsgenerationen utesluter inte den andra. Med MacBook Air och Mac OS X Lion kanske de två till och med kan ingå symbios som en PC Post–PC.

”The MacBook Air is a personal computer, but according to Jobs’ articulation of what constitutes a post-PC device, it fits in much more comfortably with the iPad and the iPhone. If it continues to gain traction among consumers, don’t be surprised if it comes to represent everything the Mac brand stands for.”