Några av utvecklarna bakom Adobe Photoshop CS5 berättar om processen bakom konverteringen av Photoshop från Carbon till Cocoa. Tyvärr är det lite Applemos i historieskrivningen när man påstår att Cocoa var något helt nytt som Apple pådyvlade Adobe genom att inte släppa Carbon med stöd för 64–bitar.

Det var definitivt inte någon nyhet att Apple ville få över så många som möjligt att till slut börja utveckla för Cocoa som funnits allt sedan Mac OS X först dök upp. Det var bara dinosaurierna i branschen, Microsoft och Adobe som med sina integrerade bamseprogrampaket Office och Design Studio i det längsta vägrade att ta steget från gamla Carbon till nya Cocoa.

Annars är det en riktigt intressant historia som målas upp och det måste verkligen ha varit ett jättearbete att baxa om gammal kod som byggts på eftersom till en helt ny utvecklingsmiljö. Resultatet kan man absolut inte klaga på. Photoshop CS5 är en fröjd att använda. Har du inte uppgraderat från CS3 eller mellansteget CS4 så är det verkligen hög tid att hoppa på tåget. Bara den snabba uppstartstiden för Photoshop CS5 är värd mycket.

”This video is undercut pretty severely by the disingenuous description of Cocoa as if it were something they’d never heard of, when Apple has been urging it’s adoption since they first even mentioned Mac OS X a decade ago.”