Kinesiska Foxconn som står för det mesta av Apples produktionskapacitet har en fabrik i Jundiaí, Brasilien, som tillverkar produkter till HP och Sony. Nya rykten säger att en utbyggnad är på gång som skulle kunna innebära större produktionskapacitet för Apple. Det kanske inte vore en så tokigt att sprida ut tillverkningen lite för att inte ha alla ägg i samma kinesiska korg. Som bekant är köptrycket på Apple större än leveranskapaciteten varför ännu en fabrik alldeles oavsett placering vore välkommen.

”In November 2010 Brazilian billionaire Eike Batista said he will pay 1.6 billion dollars to open up an Apple manufacturing plant in Brazil. Although this is unrelated to Foxconn opening up an Apple plant in Brazil, it does demonstrate that Apple may have been pushed to open plants out of China.”