Apple verkar ha övergett sina tidigare försök vad gäller skalbart gränssnitt baserat på vektorgrafik och istället gått in för högupplöst bitmappad grafik. Mac OS X Lion har stöd för något man kallar HiDPI display modes som innebär grafik med dubbla upplösningen jämfört med dagens Macskärmar. Alltså samma metod som används för iPhone 4 med sin Retina–skärm. Apples strategi att säkra produktion och leveranser av högupplösta skärmar kanske sträcker sig längre än till iOS–enheter.

”For example, instead of a 1440×900 pixel 15″ MacBook Pro, you could have a 2880×1800 pixel 15″ MacBook Pro. All the screen elements would be the same physical size as elements on the 1440×900 display, but with a much higher level of detail. Developers would simply need to provide 2x-resolution images for their user interface elements, just like on the iPhone to support its high resolution Retina display.”