Apple har nyligen designat om sin webbplats med blixtrande snabb HTML5 som grund för snabba animationer samt en mörkare navigationspanel högst upp på sidan. Även Mac OS X Lion använder mörkare gränssnittselement vilket har fått igång spekulationer om att det kan ligga mer bakom detta skifte än man först kan ana.

Kan det vara så att Apple kommer att skifta material för i första hand MacBook Pro från ljus aluminium till det nya materialet liquid metal som Apple fått ensamrätt på att använda för elektronikprodukter? MacBook Pro börjar sina i varulagren vilket skvallrar om att en ny generation snart ska släppas. Intels nya processorfamilj Sandy Bridge är given till nya MacBook Pro men det kan även vara dags för större förändringar.

Grundformen har varit sig lik sedan länge men nu finns möjligheten att göra en tunnare version genom att följa utvecklingen som MacBook Air pekat ut. Slopad DVD–enhet och SSD istället för hårddisk känns som troliga förändringar. Kanske vi även får ett skifte från aluminium till mörk liquid metal som chassi för nya MacBook Pro.

”An update to the MacBook Pro family could integrate Intel’s Sandy Bridge processors and internal Solid State Drives, not to mention a new thinner design to reduce weight and increase portability like Apple did with the MacBook Airs last year.”