Det smartaste sättet att hantera dokument och media med iPad är inte att bära omkring på det mesta lokalt, utan att lagra det man vill komma åt i molntjänster. Den allra smartaste av dessa molntjänster är helt klart Dropbox. Med Dropbox är det busenkelt att synka och lagra gemensamma filer för alla dina Mac–, PC–, iOS– och Androidprylar, samt även genom vilken webbläsare som helst.

Apples iWork för iOS har tyvärr inte möjlighet att synka direkt mot Dropbox, vilket många tredjepartsappar har. Däremot kan Pages, Keynote och Numbers synka med WebDAV. För att komma åt detta gap finns nu DropDAV som gör att din Dropbox även fungerar mot WebDAV.

Det är busenkelt att kicka igång DropDAV mot din Dropbox och sedan är det bara att ställa in DropDAV som server i någon av dina iWorkappar genom copyknappen (inkorg med pil) med din vanliga inloggning till Dropbox. Nu är det bara att öppna och spara dokument direkt mot din Dropbox.