Äntligen är det slut på alla rykten om när The Beatles dyker upp i iTunes. Jag vet inte hur många gånger jag rapporterat om tänkbara tillfällen för digital Beatlesdebut. Att ha bärgat en av de sista stora grupperna som hållit sig utanför digital distribution är säkert även en personlig triumf för Steve Jobs, som försökt få till ett avtal med en av sina favoritgrupper i massor med år.

Än så länge tycks avtalet mellan EMI och Apple vara exklusivt och båda parter kommer säkert att få full utdelning i julhandeln. The Beatles Box Set i iTunes LP–format står säkert på många musikälskares önskelista. Bara att kunna använda Beatles musik och bilder i reklamsammanhang är säkert mycket värt för Apple.

Apple har garanterat även varit drivande i att designa om The Beatles webbplats med samma typ av övertonande bildspråk som den Apples webbplats har. Självklart puffas även där för Beatles genom iTunes.

The Beatles hela albumkatalog finns för provlyssning och köp genom iTunes Store. Album kostar 125 kronor och The Beatles Box Set 1349 kronor.

”We love the Beatles and are honored and thrilled to welcome them to iTunes. It has been a long and winding road to get here. Thanks to the Beatles and EMI, we are now realizing a dream we’ve had since we launched iTunes ten years ago.”
– Steve Jobs