Apple har nyligen meddelat att introduktionen av vita iPhone 4 ännu en gång är uppskjuten, denna gång till våren 2011. Nya uppgifter om orsaken till problemet med vita iPhone 4 fokuserar nu på att kameran och blixten inte fungerar som tänkt med den vita baksidan. Det blir tydligen ljusläckage in till kameran som ger dålig bildkvalitet.

Det talas till och med om att problemen är så grundläggande att bara en omdesign av iPhone 4 är det enda som hjälper. I sådana fall är det mycket troligt att vi inte får se en vit iPhone på marknaden förrän sommaren 2011 när det är dags för iPhone 5 (eller vad nu nästa modell kommer att heta).

Tills dess går det att roa sig med en konversation mellan vita iPhone 4 och iPhone i originalversion som utspelar sig i en bar i Las Vegas.

”The WHITE IPHONE 4 is slumped back in a chair, alone, playing a table-top video poker machine embedded in the bar. He is up late, not early.”