Mac OS X Lion ser mycket lovande ut för en som använt och gillat iPad länge. Apple har lyckats fokusera på det som egentligen är viktigast med de nya sätt att interagera med innehåll som utvecklats genom iOS. Fullskärmsappar, Launchpad, Mission Control och Mac App Store känns som helt naturliga sätt att få till ett enklare gränssnitt mot Mac.

Bordet är redan dukat för denna uppdatering genom Multi–Touch i styrplattor, Magic Mouse och Magic Trackpad. Att arbeta med fingergester känns för de flesta med erfarenheter från iOS som något helt naturligt.

Den första nyhet från Mac OS X Lion som går att prova redan nu är FaceTime for Mac som går att ladda ned i betaversion. Det är busenkelt att komma igång med FaceTime genom ditt vanliga Apple–ID.

Nästa del av Mac OS X Lion som kommer att släppas i förtid är Mac App Store. Räkna med att det blir rusning från utvecklare att vara med i den från start. Applikationer tas emot från november och själva butiken öppnar senast januari 2011.

Mac OS X Lion och MacBook Air tror jag kommer att ge en nytändning för Mac och det ska bli spännande att se vad mer som döljer sig innanför lejonets man. Tätare integration med iOS för att lätt kunna dela på innehåll är en av mina förhoppningar. Mac OS X Lion kommer att släppas till sommaren 2011.