Fortune har intervjuat Nvidias VD Jen–Hsun Huang om den rättsliga konflikten med Intel om Nvidias rätt att tillverka och sälja GPU–hårdvara som kompletterar Intels nyare processorplattformar. Apple har sedan länge förlitat sig på Nvidias smarta supportkretsar för att få vettiga prestanda i kompakta Macar.

Bråket med Intel har stoppat Nvidias utveckling av kretsar för att stödja Intels nyare processorer, vilket innebär att Apple på senare tid istället använt sig av grafikprocessorer från AMD/ATI till nya MacBook Pro och iMac. Det är riktigt synd att Nvidia med sina smarta lösningar inte får chansen att konkurrera fritt. Artikeln om processorkampen med Huang i fokus är mycket läsvärd.

”This fight will hurt Apple’s (and everyone else’s) ability to make fast, ultra portable Core iX laptops with respectable GPU performance (Intel’s is still weak and not good enough for MacBook Pros).”