Förutom att det snart är på gång nya modeller av iMac och Mac Pro, så kanske även en ny bildskärmsmodell dyker upp redan idag. 24–tums LED Cinema Display har länge saknat en storasyster, ja förutom gamlingen 30–tums Apple Cinema HD Display.

Det är John Gruber, som tycks ha bra kontakter inom Apple, som tipsar om att en 27–tums LED Cinema Display är redo. Det enda som fördröjt introduktionen ska vara att Apple väntat på bättre priser för den LCD–panel som används.

”People familiar with the display said the product has been lingering in Apple’s labs for some time, referenced with the unique identifier “K59.” It is believed that the company was waiting for the price of larger LCD panels, with a display resolution of 2,560-by-1,400 pixels, to lower in price before the product would become available.”