Vid Apples presentation av kvartalsrapporten för Q3 2010 vid 23.00 svensk tid passeras troligen ännu en milstolpe i företagets tillväxt. Allt pekar på att Apple för första gången går om Microsoft vad gäller intäktsnivån. Microsoft presenterar sin kvartalsrapport på torsdag och först då går det att beräkna jämförbara siffror. Sedan tidigare har Apple passerat Microsoft vad gäller marknadsvärdering.

Apple och Microsoft slåss inte om riktigt samma kundkategorier sedan Apple mer och mer fokuserat på konsumentprodukter och Microsoft har störst intäkter genom sina kärnprodukter som vänder sig till företagsmarknaden. Rivaliteten mellan Apple och Microsoft är däremot klassisk och det råder inte någon större tvekan om vem som går segrande ur den bataljen.

”Analysts are expecting some big numbers from Apple including iPhone sales above 8 million units, as well as strong iPad and laptop sales. This will be the first quarter where iPad sales are included in Apple’s bottom line.”