Har du en MacBook som köpts mellan maj 2006 och december 2007 finns risken att den har en hårddisk som inte är helt frisk. Om din MacBook inte kan starta upp, utan visar ett blinkande frågetecken på skärmen, så finns möjligheten att du får hårddisken utbytt genom en Apple–butik eller en Apple-auktoriserad servicepartner. Det utökade reparationsprogrammet gäller under tre år från deras ursprungliga inköpsdatum eller minst till och med 15 augusti 2010.

Apple har sedan tidigare bytt ut defekta hårddiskar till MacBook, men det gällde modeller från en snävare tidsperiod. Jag råkade själv ut för en sådan defekt hårddisk som kraschade den MacBook jag just nu skriver på. Den klickande hårddisken blev snabbt och smidigt utbytt hos Grafit i Luleå. Se för övrigt till att låta Time Machine ta regelbunden backup av din Mac så att inte hårddiskproblem får tragiska följder.

”Vissa kunder kan själva ha betalat för garantireparationer som täcks av detta program. Apple kommer att kontakta berörda kunder (i de fall kontaktinformation finns tillgänglig) med information om återbetalningsprocessen. Om du tror att du betalat för en reparation som täcks av detta program och inte har kontaktats kan du själv ta kontakt med Apples tekniska support.”