Ett bra sätt att komma förbi de invändningar som många ventilerat gentemot iPad, är att förklara att iPad helt enkelt inte är en dator. Datorer har traditionellt sätt betraktats som verktyg för att utföra någon sorts arbete. Men idag används datorer till så mycket mer än det, inte minst till att konsumera media. Thomas Fitzgerald har utvecklat tankar kring detta i en mycket läsvärd artikel.

”Some people are openly hostile to the idea of computing being redefined, but the claim that anything else is just a toy though is unfair. Are magazines just toys? Are books? No, of course not. Why then should a device that is designed to make their digital counterparts as easy to use as their analogue ones also be considered a toy? The iPad offers a new way to look at computing, and I think this scares a lot of people.”