Google Chrome är en riktigt smart och trevlig webbläsare. När den första betaversionen kom provade jag att använda Chrome istället för Firefox som jag tidigare använt parallellt med Safari. Det klickade direkt och sedan dess har jag knappt öppnat Firefox som känns trög och klumpig i jämförelse med Chrome och Safari.

YouTube – Chrome starts fast (pointer)

Med den senaste betaversionen av Chrome för Mac som nyss släppts finns det ännu färre skäl att använda Firefox. Google Chrome för Mac har nu stöd för tillägg, det som varit Firefox största styrka, särskilt för webbutveckling och SEO. Dessutom går det enkelt att synka bokmärken mellan flera datorer vilket är en riktigt smart funktion.

YouTube – Demo of Google Chrome for Mac (beta)

Jag använder idag Safari och Chrome sida vid sida. Chrome hanterar Gmail och sociala tjänster som ständigt ligger öppna. Dessutom är Google mycket smidig att använda för sökningar med sin omnibox vilket är ett kombinerat adressfält och sökfält. Safari får hantera RSS och nyhetskoll för MaxiMac med många aktiva flikar för sortering och gallring. En mycket bra kombo som fungerar stabilt.