Matt Buchanan / CC BY 2.0

Apple öppnar i morgon ännu en butik i New York. Apple Store Upper West Side ligger på Broadway och är den till volymen mest imponerande butikslokal som Apple skapat. Entréplanet är en enda stor låda av glas och sten med ett välvt glastak. Takhöjden är katedralslik med en fasad som är mer än 16 meter hög.

Matt Buchanan / CC BY 2.0
Matt Buchanan / CC BY 2.0

En rund spiraltrappa av glas (vad annars) leder ner till Apples hittills största lokal för Genius Bar och personlig träning, där man kan assistera upp till 100 kunder samtidigt.

Matt Buchanan / CC BY 2.0
Matt Buchanan / CC BY 2.0
Matt Buchanan / CC BY 2.0
Matt Buchanan / CC BY 2.0

”I call it a temple because the architecture conveys a nearly religious aesthetic, a place to worship Apple, beyond any other Apple store you’ve ever been to. The top floor’s a vast open space, enclosed by spartan stone walls which support a massive glass ceiling. The rows of tables in the main room feel like pews.”

Matt Buchanan