Inte nog med att Nokia kickade ut sin kärnprodukt gummistövlar i mitten av 1980-talet. Nu går det inte heller något vidare för den finska jättens mobiltelefontillverkning. Med en rejäl förlust på 836 miljoner USD häromsistens tycks man ha fått upp ögonen för en ny inkomstkälla, patentintrångsprocesser.

Plötsligt har man kommit på att Apple för några år sedan släppt något som kallas iPhone som tydligen gör intrång på Nokiapatent. Nokia har lämnat in en stämning mot Apple för intrång på 10 patent gällande trådlös teknik.

Apple å sin sida visar upp rekordkvartal och gjorde riktigt klart redan innan iPhone släpptes, att man skyddat nyheterna i denna smarta mobila plattform med mer än 200 patent.

Min gissning är att Nokia kommer att åka på fetdäng med motstämningar från Apple kring just sådan teknik som Apple varit pionjär inom med iPhone.