Många tycks ha tolkat Adobes stöd för CS4 samt besked att man inte testat CS3 under Snow Leopard, som att CS3 vore stendöd med det nya operativsystemet. Det är en viss skillnad mellan att säga att man inte testat en applikation till att denna applikation därför inte skulle fungera.

Självklart kommer inte Adobe att lägga några stora resurser på att få en äldre generation programvaror (CS3) att fungera helt smärtfritt under ett nytt operativsystem (Mac OS X 10.6 Snow Leopard), när CS4 är den senaste version som släppts.

Däremot har åtminstone Photoshop CS3 ändå testats, om än inte lika grundligt som CS4, under Snow Leopard. Det mesta tycks fungera helt utan problem, det som återstår är en kosmetisk bugg när man använder Exposé samt viss seghet vid textjustering med japanskt operativsystem.

”As I say, we have reason to expect that all meaningful issues of running Photoshop CS3 under Snow Leopard have been resolved. However, because we have not done the level of testing that true certification demands, we need to stand by our statement that we don’t officially support CS3 on Snow Leopard.”