Det finns tecken som tyder på att Mac OS X 10.6 Snow Leopard kan släppas redan 28 augusti istället får som tidigare angivits någon gång i september. Den senaste versionen har status som Golden Master och bör alltså redan vara i produktion som DVD samt redo att förinstalleras i nya Macar.

Anledningen till att tidigarelägga premiären är säkerligen en fråga om tajming. Vi går just nu in i en intensiv tid när många produkter ska hinna ut på marknaden i tid för skolstart och handeln kring jul och nyår.

Windows 7 ser ut att kunna dyka upp tidigare än väntat vilket vore ett bra skäl för Apple att stjäla uppmärksamheten med en snabbare premiär för Snow Leopard. En annan anledning skulle kunna vara att det finns nya uppdaterade Macmodeller redo i kulisserna som självklart vinner på att skeppas med det färskaste operativsystemet förinstallerat.

iMac är mogen för en uppdatering med SD–kortläsare likt MacBook Pro och möjligtvis Blu–Ray som alternativ till gamla vanliga SuperDrive.

MacBook har endast den övervintrade vita modellen som enda val och behöver helt nya modeller sedan nya MacBook upphöjdes till MacBook Pro 13-tum. Här finns goda möjligheter för en helt ny serie bantade moderna MacBook med UniBody–hölje lagom till skolstartsäsongen.