Det är många rykten kring kommande iTunes 9 som snurrar runt. De viktigaste delarna handlar om stöd för Blu–Ray i en eller annan form samt integration med sociala tjänster på nätet. Det senare vore ett smart drag när det blir alltmer viktigt att de applikationer och tjänster vi använder ska kunna kommunicera med och dela med sig till våra viktigaste sociala nätverk.

Apple har gradvis öppnat upp för mer delning från sina applikationer. iLife ’09 gjorde det till exempel enklare att exportera bilder till Facebook och Flickr. Stämmer de senaste ryktena så är iTunes delningsfunktioner bara en komponent i en större omfamning av sociala nätverk från Apple genom en särskild applikation för delning som ska släppas framöver.

Nya versioner av iTunes dyker vanligtvis upp i samband med att nya iPod–modeller presenteras under hösten. Det lär inte dröja länge innan Apple annonserar tid och plats för ett sådant iPodevent.