Det har varit märkligt tyst om MacBook ända sedan den senaste aluminiumversionen gick och blev MacBook Pro, men nu verkar något vara på gång. Trots att endast en ensam variant i vit polykarbonatplast finns kvar är den fortfarande Apples storsäljare i modellutbudet, med en design som hänger med sedan debuten 2006. Förhoppningsvis får vi se en nydesignad MacBook någon gång under de närmaste månaderna.

Jag hoppas på en bantad version där man kickar ut CD/DVD–enheten och utbytbart batteri till förmån för ett rejält inbyggt batteri, samt lägger till en SD–kortläsare. Det borde gå att pressa priset på en sådan MacBook för att göra den ännu mer attraktiv som första Mac för många.

”Still, sales of the sub-$1000 system have remained surprisingly brisk amid the economic crunch, leaving management little choice but to allocate R&D expenses in its favor. As of press time, Apple’s online store indicates that the white MacBook is outselling all other Macs with the exception of the iMac, while similar rankings from high-volume resellers like MacMall also consistently place it in the top 10 best selling Apple-related products overall, ahead of all desktop-based Macs.”

Min egen hårt arbetande MacBook ska snart få kärlek i form av en ny och snabbare hårddisk inför installationen av Mac OS X Snow Leopard.