Firemint tech demo: iPhone 3G vs iPhone 3GS

Real Racing är ett riktigt imponerande och prisbelönat racingspel för iPhone/iPod Touch producerat av Firemint i Australien. För att testa vilken potential den upphottade iPhone 3GS har för spel valde man att göra en teknikdemo där Real Racing testades med fler bilar på banan än de sex som den vanliga iPhoneversionen hanterar. Resultatet blev klart imponerande med upp till 40 bilar på banan samtidigt utan prestandaförlust.

Det är säkert bara en tidsfråga innan vi får se spel som erbjuder mer avancerade inställningar för den som har en snabbare iPhone/iPod Touch än basversionerna.

”Real Racing has up to six cars on the track at any one time. Since the game uses a high fidelity physics engine, adding cars is a good test for pushing the hardware. We started our tech demo with 8 cars on the track, then 10, 12, 16 and 20, and the 3GS still didn’t break a sweat. We finally stopped when we got to 40 cars on the track at the same time, still with no perceptible drop in frame rate. We think the results are mind blowing.”