Igår var det ett år sedan App Store kickade igång och iPhone 3G började säljas i Sverige. App Store har på många sätt varit en makalös framgång med mer än en miljard nedladdningar på ett år och mer än 50 000 publicerade applikationer.

Samtidigt lider App Store och Apples hantering av hela processen gentemot utvecklare av rejäla brister, inte minst genom integreringen med iTunes som fått svälla ut till att hantera mycket mer än ren mediahantering.

Craig Hockenberry har gjort en rejäl sammanställning av bristerna med dagens App Store och vad som borde göras för att förbättra hela processen med applikationer till iPhone, både för Apple, utvecklare och slutkunder. Mycket intressant läsning som förhoppningsvis innehåller sådant som Apple jobbar på att förbättra.

”Every developer’s fear is that Apple doesn’t want an open a dialog regarding the App Store. It scared the shit out of me when our questions weren’t answered at WWDC.”