Beskedet om Michael Jacksons plötsliga död innebar att flera nyhetstjänster och sociala tjänster blev mer eller mindre överbelastade när nyheten spreds.

En annan sidoeffekt av det oväntade och tragiska dödsfallet är att försäljningen i iTunes Store US domineras totalt av Michael Jackson just nu. Apple har uppmärksammat dödsfallet genom en banner i butiken och en uppdaterad biografi på artistsidan.

Även i svenska iTunes Store syns denna effekt med för närvarande åtta av Michael Jacksons album bland de tio bästsäljande.

”As of Friday evening, six out of the top ten songs being purchased on the US store belonged to the legendary singer, while a staggering nine out of ten top albums came from the musician. About 19 of the top 25 music videos were either for Jackson specifically or else one of his collaborative projects, such as the “We Are the World” charity song. No previous artist, living or dead, has achieved that level of popularity on the music service since it opened in 2003.”