An “Intel Star” TV ad – Sponsors of Tomorrow

Jag kan inte tänka mig annat än att inspirationen bakom Intels nya stora reklamkampanj ”Sponsors of Tomorrow” till viss del kommer från samarbetet med Apple.

Från att tidigare ha puffat för att vara en del i andras produkter med Intel inside, lyfter man upp sitt eget varumärke och sina innovationer. I kampanjen blir bland annat de anställda utvecklarna till interna rockstjärnor.

Hela bakgrundshistorien till kampanjen är ett bra exempel på när en reklambyrå har modet att säga ifrån till kunden och vända kampanjidén 180 grader.

”The campaign that Venables Bell fashioned, which begins Monday in the United States, focuses instead on the amusingly weird, technology-focused culture of Intel and celebrates the company’s role in the future, rather than the present. The tagline is “Sponsors of Tomorrow,” and the ads highlight achievements of Intel engineers in a humorous way.”