Steve Jobs har fört en lång kamp mot lokala myndigheter i Woodside för att få riva det hus från 1925 som han äger sedan 1984.

Jobs hade redan från början tänkt bygga ett mindre, modernt hus på tomten men har blivit motarbetad av bevarandegrupper som lyckades stoppa ett rivningsbeslut från 2004. 1985 – 1986 användes huset som första huvudkontor för NeXT och har även använts som gästhus samt för speciella tillfällen såsom barnkalas.

Huset har fått stå öde och förfalla under lång tid. Nu är saken uppe till prövning igen och det är svårt att förstå hur något ska kunna rädda det mögliga ödehuset från rivning. För några år sedan tog sig fotografen Jonathan Haeber in genom de tillfälligt öppna grindarna och olåsta dörrarna för att ta en serie skönt spöklika bilder som dokumenterar The Jackling House.

”Steve never liked the building and his plan has been to tear it down from the start. He has worked on projects for a new house with renowned architect I. M. Pei as early as 1985 — however their collaboration has not gone further than a scale model of the property.”