Det blev visserligen ingen all time high, men den senaste kvartalsrapporten från Apple med avslutning 28 mars, är den starkaste någonsin som inte hör till julhelgens köpyra.

Omsättningen hamnade på 8,16 miljarder USD med en nettovinst på 1,21 miljarder USD, något högre än motsvarande kvartal förra året. Bruttomarginalen steg till 36,4 procent från förra årets 32,9 procent. Försäljningen utanför USA stod för 46 procent av omsättningen.

Apple sålde under kvartalet 2,22 miljoner Macar, 11,01 miljoner iPods och 3,79 miljoner iPhones, 123 procent fler än motsvarande period föregående år.

”We are extremely pleased to report the best non-holiday quarter revenue and earnings in our history. Apple’s financial condition remains very robust, with almost $29 billion in cash and marketable securities on our balance sheet. Looking ahead to the third fiscal quarter of 2009, we expect revenue in the range of about $7.7 billion to $7.9 billion and we expect diluted earnings per share in the range of about $.95 to $1.00.”
– Peter Oppenheimer, Apple CFO