Att ta bort all CSS från webbplatsen 9 april har blivit en årlig tradition för många som vill visa på vikten av att hålla sig till webbstandard och separera struktur från presentation. Detta innebär att allt som är design, typografi och layout tas bort och kvar blir webbplatsens struktur och innehåll. Förra året streakade jag en aning genom att plocka bort CSS under ett par timmar. I år tänkte jag visa MaxiMac naken hela dygnet.

Det är inte alla webbplatser som har en så bra ”kropp” att de klarar av att kläs av inpå skinnet. MaxiMac som jag nogsamt kodat själv ska däremot hålla för en noggrann inspektion.

För att göra detta helt korrekt gäller det att vara naken under hela det internationella dygnets 48 timmar. Läge för det nästa år. Nikkke Lindqvist får anses vara svensk ceremonimästare för denna webbnördarnas högtidsdag. Dustin Diaz startade traditionen 2006.