Mac Pro är den nysläppta Mac som fått den mest genomgående förnyelsen. I och med att den senaste generationen Quad-Core Intel Xeon (Nehalem) tagit plats i det välbekant bastanta aluminiumchassit har det mesta av innandömet fått ny form. De mer effektiva processorerna innebär även att den enklaste versionen klarar sig med en ensam fyrkärnig processor.

Mac Pro går att beställa med fri frakt för leverans inom 4 arbetsdagar från 26995 kr hos Apple Store.

Det går lätt att uppgradera minne med en utdragbar hållare utan att behöva tippa burken på sidan. Grafikanslutningarna är Mini Displayport och dubbellänkad DVI–port för varje grafikkort.

Det riktigt nya med Mac Pro är den mer effektiva arkitektur som Quad-Core Intel Xeon (Nehalem) för med sig.

Minneskretsarna pratar direkt med processorerna utan att behöva dela bandbredd med annan kringutrustning.

”System memory is often connected to a processor through a separate I/O controller. But each Intel Xeon “Nehalem” processor features an integrated memory controller — another leap forward for workstation system architecture. By connecting memory directly to the processor, the new Mac Pro processors have faster access to data stored in memory, and memory latency is reduced by up to 40 percent.”