Nya Mac mini stoltserar med att vara världens effektsnålaste skrivbordsdator. Mer processorkraft kombinerat med NVIDIA:s smarta supportkrets/GPU gör att Mac mini äntligen kan mäta sig med sina bärbara syskon i Macfamiljen.

Tyvärr finns ingen riktig snikmodell i sortimentet för den som vill ha en Mac mini som enkelt mediacenter, webbserver eller annat specialsyfte. Kostar från 6895 kr med fri frakt från Apple Store.

För den minimalistiskt lagda matchar Mac mini perfekt med Apple LED Cinema Display genom sin Mini DisplayPort.

Mac mini är sig lik på utsidan, förutom baksidans överflöd av anslutningar.

”The new Mac mini uses an advanced power management system leveraged from technology that makes the most of battery life in Apple’s MacBook family. This allows Mac mini to use dramatically less electricity — up to 45 percent less power at idle than its predecessor. And it makes Mac mini the most energy-efficient desktop computer.”