De flesta uppskattar idén bakom MobileMe och iDisk där du kan dela filer mellan datorer genom uppladdning till en anonym server på nätet. Däremot är det många som inte gillar Apples pris och prestanda för MobileMe. Lösningen är enkel och heter Dropbox.

Dropbox låter dig dela data mellan datorer (Windows XP och Vista (32 and 64-bit), Mac OS X Tiger och Leopard, samt Ubuntu 7.10+, Fedora Core 9+ och ett antal andra Linuxvarianter) och är även tillgängligt direkt genom webbläsare. Dokument kan även enkelt delas ut till andra.

Dropbox är busenkelt att installera och använda samt mycket snyggt integrerat i operativsystemet. Gratiskontot har ett lagringsutrymme på 2 GB som lätt kan utökas till rimlig kostnad. Jason Snell har gjort en bra genomgång av hur du installerar och använder Dropbox.

Throw your stuff in Dropbox