Idag har Apple hållit sitt årliga aktieägarmöte. För första gången sedan återkomsten 1997 var Steve Jobs frånvarande. Det var inte tillåtet att liveblogga från mötet men en rapport slank ändå ut. Några uppgifter från Apple är bland annat att man ökat omsättningen 4 gånger på 4 år. Från 8 miljarder USD till 32 miljarder USD och man sålde 13,7 miljoner iPhone under 2008.

Frågor kring Apples miljöpolicy och Steve Jobs hälsotillstånd fick inga kommentarer. Däremot började en mötesdeltagare sjunga Happy Birthday till Steve varvid alla klämde i och sjöng med.

”Next person is complimenting company for beautiful products. Wishes Steve well. Singing happy birthhday to Steve..EVERYONE singing.”

Apropå sång så har det dykt upp en fräschare variant av den ostiga hyllningsfilm till Apple som visades vid aktieägarmötet 1984 när Macintosh introducerades. Det finns faktiskt en hel del sköna bilder på Apples dåvarande något spretiga produktflora i denna film. Apple II, Apple III, Lisa och Macintosh var samtliga mer eller mindre aktuella då, för att sedan relativt snabbt överskuggas av satsningen på Macintosh.

We Are Apple (Leading The Way)

”This was a corporate song that was used during the Macintosh rollout in January, 1984. I heard it live, in Manhattan, before Steve Jobs took the stage to introduce the Macintosh and the new line of Lisa computer systems.”

Om du av någon underlig anledning skulle gilla Applelåten We Are Apple (Leading The Way) som är ett plagiat av What A Feeling från filmen Flashdance, så finns denna och fler företagslåtar från Apples urtid att ladda ned som mp3.