Spekulationerna kring att Steve Jobs hälsosituation ligger bakom beslutet att inte hålla inledningsanförandet vid Macworld Expo 2009 har visat sig vara sanna. Steve går nu själv ut i ett öppet brev för att förklara läget.

Som de flesta kunnat se har Steve tappat vikt och blivit allt tunnare under året som gått. Orsaken bakom detta har varit ett mysterium både för Steve själv och för hans läkare. För ett par veckor sedan beslöt sig Steve för att gå till botten med detta och låta hälsan få prioritet före allt annat.

Grundliga tester visade att Steve lider av en hormonell obalans som ”stulit” de proteiner som kroppen behöver. Botemedlet mot denna åkomma är relativt enkel och Steve har valt att ägna våren åt att komma i form igen. Under denna period kommer Steve att fortsätta verka som ledare för Apple.

”I have given more than my all to Apple for the past 11 years now. I will be the first one to step up and tell our Board of Directors if I can no longer continue to fulfill my duties as Apple’s CEO. I hope the Apple community will support me in my recovery and know that I will always put what is best for Apple first.”