MacBook Pro 17–tum fick mycket riktigt ett inbyggt batteri. Ett smart drag eftersom de flesta i praktiken hellre tar extremt lång batteritid (upp till 8 timmar) i tunnare design med lägre vikt än ett löstagbart batteri som ändå i praktiken inte byts ut i första taget. Däremot blev det ingen Quad–Core denna gång.


Rejäl högupplöst (1920×1200 133 p/tum) LED–skärm med hög kontrast och förbättrad färgåtergivning går även att få med antireflexbehandling.

Det är svårt att se några egentliga begränsningar för denna proffsmaskin. Priset är inte heller något att klaga på eftersom baskonfigurationen ligger endast 2 500 kronor över den fetare versionen av MacBook Pro 15-tum. 17–tummaren är endast en yttepytteliten aning tjockare än sin lillebror och bara halvkilot tyngre.


Processorhastigheten ligger på 2,66 GHz respektive 2,93 GHz med en extra USB2–anslutning jämfört med lillebror.

Grym batteritid både med den enklare grafikprocessorn och det fullstora alternativet.

MacBook Pro 17–tum finns att förbeställa idag från 25 495 kronor, för leverans med fri frakt inom 3–4 veckor från Apple Store.