Vid sidan av de väntade uppdateringarna av Mac mini och iMac har en ny het kandidat vad gäller hårdvara från Apple lagom till Macworld Expo dykt upp. Intel har precis introducerat en ny generation effektsnåla och relativt billiga processorer för mobilt bruk som har fyra processorkärnor.

Intel Core 2 Quad Mobile Processor Q9000 kan trots dubbla antalet processorkärnor mer eller mindre direkt ersätta dagens Dual–Core som används i MacBook och MacBook Pro.

Det som verkar högst troligt är att dessa sköna processorer får göra debut i den modell som saknas i dagens uppställning av bärbara Macar, nämligen MacBook Pro 17–tum som fortfarande inte släppts i ny version med Unibody–hölje. Allt pekar på att Apple hållit inne med denna modell för att kunna toppa modellutbudet med en Quad–Core.

Detta passar även bra gentemot uppdaterade iMac och Mac mini. Apple kan helt enkelt inte låta sina professionella serier ha lägre prestanda än de modeller som huvudsakligen är tänkta för konsumentbruk. En MacBook Pro med fyra kärnor smäller högt i detta sammanhang.

Samtidigt har Intel släppt snabbare versioner av dagens Core 2 Duo som kan vara aktuella för såväl MacBook och MacBook Pro som nya iMac och Mac mini. Sammantaget kan en stor mängd modeller från Apple vara kandidater för processoruppdatering under Macworld Expo.