Det verkar alltmer troligt att MacBook Pro 17–tum är bland de nya modeller som Apple förväntas presentera vid Macworld Expo 6 januari. Nya uppgifter gör gällande att denna modell inte kommer att ha utbytbart batteri, utan precis som Macbook Air ett tunnare, fast monterat batteri med högre kapacitet.

Detta låter mycket troligt med tanke på de fördelar detta ger. Skippar man hölje och monteringsdetaljer som krävs för ett löstagbart batteri går det att göra datorn tunnare och/eller batteriet större. Det är säkerligen inte många som har en uppsättning batterier att växla mellan.

MacBook Air Battery Replacement by iPodJuice.com

Den enda gång det brukar bli aktuellt att byta ut ett batteri är när det efter ett par års användning tappar kapacitet. Farhågorna vad gäller komplikationer kring batteribyte med MacBook Air försvann snabbt när det kom fram att detta inte är någon speciellt komplicerad operation.