Nu närmar sig snabbt den tid på året när förhoppningarna inför spännande överraskningar börjar spira. Vad kommer Steve Jobs att visa upp för godis?

Ännu har det inte bekräftats att Jobs kommer att hålla i föreställningen när Macworld Expo 2009 drar igång i San Fransisco 6 januari. Men följs traditionen bör det bli just så och bekräftas inom kort.

De senaste ryktena om nya prylar pratar om uppdaterad iMac, vilket låter högst troligt. iMac kan inte slacka efter MacBook särskilt länge till och enligt vissa skulle nästa generation ha släppts redan i november, men introduktionen sköts av okänd anledning på framtiden. Kanske ville man försäkra sig om att kunna leverera tillräckligt av MacBook–serien först utan flaskhalsar vad gäller komponentbrist.

En tunnare Mac mini uppbyggd enligt samma princip som MacBook, med helgjutet Unibody–hölje i aluminium, snabbare grafik, Mini Display-port och plats för mer minne är ett annat hett rykte som vore mums. Inte minst som kompakt, effektsnål och tyst webbserver. Mac mini är en riktig stapelvara för många företag och används till en mängd skiftande ändamål. Försäljningssiffror för Mac mini har aldrig särredovisats, men den ligger ständigt bland Amazons toppsäljande Macar.