Det är ingen högoddsare att nästa Mac på tur att uppdateras efter MacBook–serien, är iMac. iMac är i grunden uppbyggd på ungefär samma sätt som de bärbara, med små, icke–expanderbara moderkort, men i större format vad gäller kringutrustningen.

En ny iMac med Intels Montevina–processor, Nvidias sköna allt–i–allo–krets 9400M och en smidig Mini DisplayPort vore lämplig att släppa i november, i lagom tid till den tradtionsenliga köpfesten inför julhelgen.

För övrigt tror jag Apple gjort samma kupp/deal med Nvidia vad gäller 9400M, som man inför introduktionen av iPod Nano gjorde med Samsung vad gäller flashminnen. Att helt enkelt förköpa eller boka upp i stort sett hela produktionen till ett konkurrenskraftigt pris inom den närmaste framtiden. På det sättet kan Apple hålla ett försprång gentemot sina konkurrenter, utan att använda helt egen hårdvara.