De som under det senaste året kunnat stajla med en importerad och upplåst iPhone står inför ett litet dilemma i dessa dagar. Det är självklart att de flesta av dessa gärna skulle vilja ha en ny iPhone 3G som fungerar fullt ut i mobilnätet. Att hacka och låsa upp iPhone 3G har tappat sin tjusning nu när iPhone 2.0 släpps med nya applikationer och tillgång till hundratals fler genom App Store. För egen del verkar det väldigt tveksamt att en ny upplåsningsmetod skulle fungera tillsammans med App Store.

En riktigt attraktiv lösning som Apple gett på detta dilemma är möjligheten att installera iPhone 2.0 på din gamla iPhone för att kunna använda denna som en iPod Touch, utan mobilabbonemang. Detta ger ändå full tillgång till WiFi, App Store och iTunes Store. En sådan iPhone har säkert ett bra andrahandsvärde, eller blir en uppskattad present att ge bort. Den allra mest attraktiva lösningen är nog ändå att behålla sin gamla iPhone som relativt oöm och flatbottnad fjärrkontroll till iTunes med Apples sjukt smarta gratisprogram Remote. Perfekt även som surfplatta för hela familjen att kolla TV–tablån och annat i soffan.